ΤΣΑΪ ΜΑΥΡΟ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

ΤΣΑΪ ΜΑΥΡΟ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

Το μαύρο τσάι, το οποίο αποτελεί το 75% της κατανάλωσης τσαγιού στον κόσμο, είναι ο πιο ευρέως καταναλώσιμος τύπος τσαγιού παγκοσμίως.

Το μαύρο τσάι φτιάχνεται από τα φύλλα ενός θάμνου που ονομάζεται Camellia sinensis. Μια διαδικασία αποκαλούμενη οξείδωση, μετατρέπει τα φύλλα από πράσινο σε σκούρο καφέ-μαύρο χρώμα. Οξείδωση σημαίνει ότι τα φύλλα εκτίθενται σε υγρό και πλούσιο σε οξυγόνο αέρα.

Το Πράσινο Τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό, αλλά δεν είναι οξειδωμένο.

Το Μαύρο τσάι χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς ανθρώπους σας υποκατάστατο του καφέ. Έχει περισσότερη καφεΐνη από το Πράσινο Τσάι πολλοί το πίνουν για ένα ξύπνημα γεμάτο ενέργεια. Περιέχει επίσης μια διεγερτική ουσία που ονομάζεται θεοφυλλίνη.

Ιδιότητες Μαύρου Τσαγιού

Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης φλαβονοειδή (φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικές ενώσεις) και κατεχίνες.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης. Μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, να αυξήσει την HDL (καλή) χοληστερόλη, δύναται να βελτιώσει την λειτουργία των αρτηριών και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

Αφήστε το τσάι σε καυτό νερό για τρία έως πέντε λεπτά για να αναδείξει τις κατεχίνες του. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τις κατεχίνες και τα άλλα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι είναι να το πιείτε αμέσως μετά την παρασκευή του. Το επεξεργασμένο τσάι (το ντεκαφεϊνέ, το έτοιμο ή το στιγμιαίο τσάι) έχουν λιγότερο από αυτές τις ενώσεις. Το τσάι μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου από τα φρούτα και τα λαχανικά για αυτό πρέπει να το πίνεται ανάμεσα στα γεύματα ή να προσθέτετε λίγο λεμόνι.

Το τσάι περιέχει καφεΐνη (τεϊνη) για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τις βραδινές ώρες.

Τρόπος παρασκευής μαύρου τσαγιού:

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΥΣΗ: 80oC

ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 3-5 ΛΕΠΤΑ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 1 Κουταλάκι Τσαγιού Μαύρο Τσάι για ένα φλιτζάνι

 

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας. Μερικά βότανα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με ορισμένα φάρμακα.

Στοιχεία
Βάρος 100g
  • Παραγωγός: ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: TEA002
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 2,20€

Ετικέτες: αντιοξειδωτικό, χοληστερίνη