ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΚΟΝΗ Βιολογικός

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΚΟΝΗ Βιολογικός

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΚΟΝΗ Βιολογικός 1 g

Ο Κρόκος Κοζάνης (ελληνικό saffron) ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητά του, που τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία βιολογικού κρόκου στον κόσμο. Μία ελάχιστη ποσότητα Κρόκου Κοζάνης προσθέτει υπέροχη γεύση, χρώμα και άρωμα σε κάθε φαγητό σας, όπως στα ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, σάλτσες, κοτόπουλο, κρέας, ψάρια. Ο Κρόκος Κοζάνης είναι απόλυτα αγνός, και σε συνδυασμό με τον καφέ ή το τσάι αποτελεί ένα εξαιρετικό ρόφημα.

Τρόπος χρήσης του Κρόκου Κοζάνης σε ροφήματα

Στον κρόκο σε σκόνη χρησιμοποιούμε μισό από το φακελάκι των 0,25g για κάθε φλιτζάνι του τσαγιού. Η σκόνη δεν χρειάζεται μούλιασμα, αλλά προστίθεται κατ' ευθείαν στα ροφήματα ή το νερό.

Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται σαν τέλειο εμμηναγωγό, άριστο στομαχικό, σαν αντισπασμωδικό και διεγερτικό. Από πολλούς ειδικούς υποστηρίζεται ότι καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, σε μικρές δόσεις, διεγείρει την όρεξη και κυρίως διευκολύνει την πέψη. Ακόμη περιορίζει τις γαστραλγίες, τον υστερισμό, τους σπασμούς, τους κωλικούς. Εξωτερικά χρησιμοποιείται στο γιάτρεμα σπυριών, φλεγμονών και στις παθήσεις κυρίως του στήθους.

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τον κρόκο για τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Πολλοί συγγραφείς, η μυθολογ
ία μας αλλά και η Παλαιά Διαθήκη, συνδέουν τον κρόκο με τον έρωτα και την γονιμότητα.

Από τον Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης
Στοιχεία
Προέλευση ΚΟΖΑΝΗ
Βάρος 1g /e
  • 3,70€

Ετικέτες: Ελληνικά βότανα, μνήμη, φλεγμονές, αντιοξειδωτικό, κυκλοφορικό σύστημα, αντιθρομβωτικό, πεπτικό σύστημα