CACAO BEANS (Cocoa, κακάο καρποί)
CACAO BEANS (Cocoa, κακάο καρποί)
Οι ωμοί καρποί του κακάο είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών και χάρη σε αυτές εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεση του.
Επίσης, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την ικανότητα μας να το αντιμετωπίζουμε.
Το μαγνήσιο που περιέχουν σε αφθονία μπορεί επίσης να υποστηρίξει το καρδιακό και καρδιαγγειακό σύστημα, να βοηθήσει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, στη θεραπεία της ημικρανίας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Τρόπος χρήσης:
Καταναλώνουμε όσους θέλουμε την ημέρα. Για να λάβουμε τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα θρεπτικών στοιχείων, χρειαζόμαστε 10-15 καρπούς καθημερινά.
Οι
παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, για οποιοδήποτε
ιατρικό θέμα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό και τον διατροφολόγο
σας. Μερικά βότανα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και να
αλληλεπιδράσουν αρνητικά με ορισμένα φάρμακα.