Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Δείτε Περισσότερα
! Το φυσικό μας κατάστημα θα παραμείνει ανοικτό Δευτέρα έως Σαββάτο 9 πμ - 15 μμ. Πριν προσέλθετε επικοινωνήστε μαζί μας, στο 210 2110808 για να έχουμε την παραγγελία σας έτοιμη.

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΗΜΑ

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΗΜΑ

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΗΜΑ 1 g

Ο Κρόκος Κοζάνης (ελληνικό saffron) ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητά του, που τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία βιολογικού κρόκου στον κόσμο. Μία ελάχιστη ποσότητα Κρόκου Κοζάνης προσθέτει υπέροχη γεύση, χρώμα και άρωμα σε κάθε φαγητό σας, όπως στα ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, σάλτσες, κοτόπουλο, κρέας, ψάρια. Ο Κρόκος Κοζάνης είναι απόλυτα αγνός, και σε συνδυασμό με τον καφέ ή το τσάι αποτελεί ένα εξαιρετικό ρόφημα.

Τρόπος χρήσης του Κρόκου Κοζάνης σε ροφήματα

Όταν ο κρόκος είναι σε στίγματα, υπολογίζουμε 10-12 στίγματα για κάθε φλιτζάνι του τσαγιού ρόφημα.

Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται σαν τέλειο εμμηναγωγό, άριστο στομαχικό, σαν αντισπασμωδικό και διεγερτικό. Από πολλούς ειδικούς υποστηρίζεται ότι καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, σε μικρές δόσεις, διεγείρει την όρεξη και κυρίως διευκολύνει την πέψη. Ακόμη περιορίζει τις γαστραλγίες, τον υστερισμό, τους σπασμούς, τους κωλικούς. Εξωτερικά χρησιμοποιείται στο γιάτρεμα σπυριών, φλεγμονών και στις παθήσεις κυρίως του στήθους.

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τον κρόκο για τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Πολλοί συγγραφείς, η μυθολογ
ία μας αλλά και η Παλαιά Διαθήκη, συνδέουν τον κρόκο με τον έρωτα και την γονιμότητα.

Από τον Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Στοιχεία
Προέλευση ΚΟΖΑΝΗ
Βάρος 1g /e
  • 3,30€

Ετικέτες: Ελληνικά βότανα, μνήμη, φλεγμονές, αντιοξειδωτικό, κυκλοφορικό σύστημα, αντιθρομβωτικό, πεπτικό σύστημα